Дестинации
България Гърция Испания Мароко Русия Тунис Турция Черна гора Чехия

Санкт Петербург - Приказното сияние на Белите нощи, 10-15 юни, от Бургас. Местата са изчерпани!

 
Почивка Санкт Петербург - Приказното сияние на Белите нощи, 10-15 юни, от Бургас. Местата са изчерпани!

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
10.06.2019 2142.00   

Цена от: 2142.00 BGN

 

Санкт Петербург - Приказното сияние на Белите нощи

 6 дни / 5 нощувки,  10-15 юни 2019

Местата по програмата са изчерпани !!!


Програма на екскурзията:

10 юни: Излитане от летище Бургас с директен полет на Аерофлот (Российские авиалинии) в 22:30ч. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 01:40ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Санкт Петербург 4*  в стаи ДЕЛУКС панорамна гледка НЕВА. Нощувка.
11 юни: Закуска. 11ч. - Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург; посещение на Петро-Павловския събор-  строителството му започва през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. Интериорът наподобява парадна зала на дворец. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.в специална гробница са погребани и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург. Трансфер до хотела (5часа). Нощувка.
12 юни: Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Обзорна екскурзия на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела(продължителност на програмата ок. 7 часа). Нощувка.
13 юни: Закуска. Автобусна екскурзия  на български език в Царское село - забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в Санкт Петербург (5 часа). Свободно време. Нощувка.
14 юни: Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (6,5часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк; свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург.  Свободно време. 23,30 ч. - Нощна автобусна екскурзия в Санкт Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева и приказно осветените дворци.(ок. 2,5 часа). Връщане в хотела. Нощувка.
15 юни: Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч. свободно време. Трансфер до летище Пулково за полет на Аерофлот Санкт Петербург – Бургас в 18:05ч.  Пристигане в Бургас 21:30ч.

Полетното разписание е в местни времена.

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.


Условия за резервация:

 

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:Цената включва:
- самолетен билет за полет на Аерофлот Бургас - Санкт Петербург - Бургас
- летищни такси 247 лв. към 22.11.18 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 5 нощувки със закуски в хотел Санкт Петербург 4* в стаи Делукс панорамна гледка Нева
- трансфери летище-хотел-летище
- описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска  застраховка (с покритие 100 000 лв.)
- тур-лидер, представител на  туроператора (при група мин. 35 човека)
 


Цената не включва:
- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни - 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- По желание допълнителни екскурзии:
  • Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта  
  • Екскурзия в Павловск - Двореца и парка (провежда се след  Царско село) с включен обяд между 2-те екскурзии
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал